EilandStijl

8 redenen waarom jij een nieuwe website nodig hebt

In de digitale tijdperk waarin we leven, is een aantrekkelijke, goed functionerende website essentieel voor bijna elk bedrijf of project. Het is je online visitekaartje en de basis voor jouw digitale aanwezigheid. Als jouw huidige website al een tijdje meegaat, is het misschien tijd om te overwegen een nieuwe te laten maken. Hier zijn acht belangrijke redenen waarom jij een nieuwe website nodig hebt:

1. Je website is niet responsive

Met stip op nummer 1: je website is niet mobielvriendelijk. En dan te bedenken dat mobiel webverkeer (51%) inmiddels groter  is dan ‘normaal’ internetverkeer via computers. Steeds meer mensen gebruiken smartphones en tablets om websites te bezoeken. Als jouw huidige website niet goed werkt op verschillende schermformaten, loop je het risico om potentiële klanten te verliezen. Een nieuwe website kan worden ontworpen met responsiviteit in gedachten, wat betekent dat deze er op alle apparaten goed uitziet en goed werkt.

Wadpier Ameland
Plek Ameland webshop

2. je website maakt geen indruk

You never get a second chance to make a first impression, toch? Je website is vaak het eerste contactpunt tussen jou en je potentiële klanten of gasten. Bezoekers beoordelen je bedrijf binnen enkele seconden op basis van je website. Een verouderde website met slechte vormgeving en functionaliteit kan potentiële klanten of gasten direct afschrikken, voordat ze de kans krijgen om te ontdekken wat je te bieden hebt. Een nieuwe website geeft je de kans om jezelf op een professionele en aantrekkelijke manier te presenteren. 

3. veiligheid en bescherming van gegevens

Cyberbedreigingen worden steeds geavanceerder, en verouderde websites zijn vaak kwetsbaar voor beveiligingsrisico’s. Een nieuwe website biedt de mogelijkheid om de nieuwste beveiligingsmaatregelen te implementeren, waardoor jij, je klanten en je gegevens beschermd blijven tegen online bedreigingen.

4. Verouderde website kunnen minder goed scoren in google

Een oude website kan slechter presteren op Google omdat het ontwerp en de inhoud mogelijk niet zijn aangepast aan de recentste veranderingen in de algoritmes van Google.

Om ervoor te zorgen dat je website goed gevonden wordt in zoekmachines, is het belangrijk om hem regelmatig bij te werken. Google past zijn algoritmes vaak aan, en als je website al een tijdje niet is bijgewerkt, kan het zijn dat het ontwerp en de inhoud niet meer up-to-date zijn. Hierdoor kan je website lager in de zoekresultaten verschijnen, wat het lastiger maakt voor potentiële bezoekers om je online te ontdekken. 

5. makkelijk in beheer

Moderne websites maken gebruik van Content Management Systemen (CMS), waarmee je de inhoud van je website super eenvoudig kunt beheren zonder er heel veel technische kennis. Dit betekent dat je dus gewoon zelf nieuwe informatie, producten of blogposts toe kunt voegen om je site up-to-date te houden. Kind kan de was doen!

6. je concurrent vernieuwt óók

Als jouw concurrenten hun websites verbeteren, wil je niet achterblijven. Een nieuwe website stelt je in staat om je te onderscheiden van de concurrentie en een voorsprong te behouden in je branche of markt. Het laat zien dat je bereid bent te investeren in je online aanwezigheid en de ervaring van je klanten.

7. statistieken en inzichten

Moderne websites kunnen eenvoudig worden geïntegreerd met krachtige analysetools. Hiermee kun je het gedrag van je bezoekers volgen. Onderzoek bijvoorbeeld waar ze vandaan komen, welke pagina’s ze bezoeken en hoe lang ze blijven hangen op je website. Deze gegevens bieden waardevolle inzichten waarmee je je marketingstrategie kunt verbeteren en beter kunt begrijpen wat je doelgroep aanspreekt.

8. en als je dan toch bezig bent...

Bij het vernieuwen van je site kun je ook meteen je teksten en foto’s updaten en eventueel oude pagina’s verwijderen. Een verouderde tekst op je website kan potentiële klanten de indruk geven dat je bedrijf niet bij de tijd is of niet professioneel overkomt. Dit kan hun vertrouwen verminderen en hen minder geneigd maken om met je in zee te gaan. Het is dus belangrijk om je website regelmatig te updaten, zodat nieuwe tekst en foto’s ervoor zorgen dat je site er altijd fris en up-to-date uitziet. 

Kortom, een nieuwe website is niet alleen een investering in je online aanwezigheid, maar ook in het succes van je bedrijf of project. Het stelt je in staat om een goede eerste indruk te maken, je klanten een optimale gebruikerservaring te bieden, je gegevens te beschermen en je concurrenten voor te blijven. Wacht niet langer. Het is tijd om actie te ondernemen en te investeren in een nieuwe website die de groei en het succes van je onderneming zal stimuleren.

info@eilandstijl.nl
+31(0)6 3737 3224