EilandStijl

logo eilandstijl wit

wat zijn landingspagina's?

En nog belangrijker; hoe helpen deze landingspagina’s om hoger te ranken in de Google zoekmachines?

Een landingspagina, zoals de naam al aangeeft, is de pagina waar een bezoeker op terechtkomt nadat hij of zij op een advertentie, link, banner of een zoekresultaat heeft geklikt. Vaak zijn landingspagina’s speciaal voor deze doeleinden gemaakt. De bedoeling van een landingspagina is om de bezoeker zo snel mogelijk de informatie te geven waarnaar hij of zij op zoek is

wat is het doel van een landingspagina?

Landingspagina’s zijn een belangrijke tool voor online marketeers en eigenaren van websites om het verkeer naar hun website te verhogen en hoger in de zoekresultaten van Google te komen. In dit artikel ga ik uitleggen wat landingspagina’s zijn en hoe ze kunnen helpen bij je SEO.

Een landingspagina is de pagina waar een bezoeker van je website op terechtkomt nadat hij of zij op een advertentie, link, banner of een zoekresultaat heeft geklikt. Vaak zijn landingspagina’s speciaal voor deze doeleinden gemaakt. Het doel van een landingspagina is om de bezoeker zo snel mogelijk de informatie te geven waarnaar hij of zij op zoek is. Landingspagina’s hebben meestal een iets specifieker doel, zoals het verkopen van een product of dienst, het verzamelen van gegevens van bezoekers of het genereren van leads. Landingspagina’s zijn dus cruciaal voor conversie-optimalisatie. Maar hoe kunnen landingspagina’s je helpen om hoger in Google te komen? Dat heeft te maken met de manier waarop Google de rangschikking van websites bepaalt. 

Hoe helpen ze mij om te scoren in Google?

Google kijkt naar de kwaliteit, relevantie en autoriteit van een website. En hoe meer bezoekers een website heeft en hoe langer ze op de site blijven, hoe hoger Google de website waardeert. Landingspagina’s dragen bij aan al deze factoren.

  1. Allereerst laten landingspagina’s Google zien dat je website actief en relevant is. Door regelmatig nieuwe landingspagina’s te maken en te publiceren, laat je Google zien dat je website actief is en regelmatig geüpdatet wordt met nieuwe inhoud. Dit kan bijdragen aan een hogere ranking in de zoekresultaten.
  2. Ten tweede zijn landingspagina’s gericht op specifieke zoekwoorden en onderwerpen, waardoor ze helpen om de relevantie van je website te verhogen. Wanneer iemand zoekt op een bepaald zoekwoord en ze klikken op een advertentie die over dat onderwerp gaat, verwachten ze een pagina te vinden die relevant is voor het gezochte onderwerp. Als je een landingspagina hebt die precies aansluit op het zoekwoord, is de kans groter dat Google deze pagina hoger waardeert.
  3. Ten derde helpen landingspagina’s bij het verbeteren van de autoriteit van je website. Wanneer bezoekers op een landingspagina terechtkomen en er langere tijd blijven, geeft dit aan dat de inhoud waardevol en interessant is. Dit kan leiden tot links naar de pagina van andere websites, wat weer bijdraagt aan de autoriteit van je website in de ogen van Google.

hoe schrijf ik en goede landingspagina?

Houd het bij één onderwerp

Bij het schrijven van een landingspagina schrijf je over slechts 1 onderwerp. Laten we de pagina die je nu aan het lezen bent als voorbeeld nemen. Wij schreven deze pagina ‘Wat zijn landingspagina’s?‘ om jou te informeren over landingspagina’s en om hoger in de resultaten van Google te komen. Dit zorgt weer voor meer verkeer naar deze website. 

andermans tekst kopieren gaat niet op

Zorg ervoor dat je teksten origineel zijn. Kopieer geen teksten van andere websites, want hier scoor je echt niet mee. Google ziet dit als plagiaat en waardeert dit niet. Zorg er verder voor dat je het zoekwoord met regelmaat terug laat komen in je teksten en zinnen. Wees beknopt en duidelijk. Beperk je tot de essentie en vermijd overtollige informatie. Je koppen en subkoppen moeten aantrekkelijk zijn. Zorg ervoor dat ze de aandacht van je lezer trekken zodat zij verder lezen. 

mobielvriendelijk

Heel belangrijk: houd het mobiel vriendelijk. Zorg ervoor dat je landingspagina geoptimaliseerd is voor alle type apparaten. Mobiel verkeer neemt toe, dus zorg ervoor dat de pagina leesbaar en functioneel is voor smartphones. Zorg verder voor snelle laadtijden. Bezoekers hebben weinig geduld als het gaat om het laden van webpagina’s. 

Ga aan de slag met landingspagina's

Ga vandaag nog aan het slag met het maken van handige landingspagina’s om het aantal bezoekers van jouw website te verhogen! Een handige tool die je kunt gebruiken bij het onderzoeken van de zoekwoorden die voor jou van toepassing zijn is de Google Keyword Planner

Ga je liever samen met ons aan de slag? Let’s talk! Samen gaan we opzoek naar de zoekwoorden die jouw doelgroep waarschijnlijk gaat gebruiken om producten te vinden of om informatie te vinden over een bepaald onderwerp. Je zult zien dat het aantal bezoekers van je website gaat stijgen en bezoekers langer op je website blijven hangen. Dit zorgt er weer voor dat Google je website ziet als een actieve en relevante website. Dit zal resulteren in een hogere positie in Google. 

info@eilandstijl.nl
+31(0)6 3737 3224